Interne begeleiding

De Intern Begeleider (IB’ er) is belast met de leerlingenzorg. De hoofdtaak van de IB’er is te bewaken dat zorgkinderen gesignaleerd en daadwerkelijk geholpen worden.
Ons streven is dat leerkrachten zelf zorgdragen voor het specifiek zorgaanbod in de eigen groep. De IB'er begeleidt hier de leerkracht bij. De intern begeleider onderhoudt allerlei externe contacten, bewaakt dat er tijdig en op de juiste wijze getoetst wordt, voert eventueel leerlingobservaties uit in de groep, leidt de bespreking van onderwijsopbrengsten in de teamvergaderingen, ondersteunt de leerkrachten om het onderwijsaanbod af te stemmen op de leerlingen, leidt -indien gewenst- de gesprekken met ouders, zorgt dat orthotheekmaterialen en specifiek naslagwerk bij de leerkrachten komt, reguleert verwijzingen en woont zorgbijeenkomsten bij.
Op de Ichthusschool zijn 2 iBers werkzaam. Juf Sanne Houweling is IBer voor groep 1-2. Zij is voert haar werkzaamheden uit op woensdag om de week. Doordat juf Sanne met zwangerschapsverlof is, zal juf Mariska van der Wal haar werkzaamheden overnemen tot 1 februari 2020. Juf Lisette de Groot is IB`er voor groep 3-8. Zij voert haar werkzaamheden uit op maandag en donderdag.